banner
logo
A baráti beszélgetések jók a léleknek. És kedvenceimet is szívesen kérdezem.

 

Főoldal

Állat

Barát

Harmónia

Úti-barát

Vendégkönyv

>>Interjú Béres Alexandrával
>>Sylvi, szabadság, szerelem

 

Sylvi, szabadság, szerelem

SylviNagyon jót beszélgettem Bódi Sylvivel, aki a média által kialakított képnek – hogy is mondjam egyszerűen – nem felel meg. Kedves, céltudatos, védi a környezetét és fontos számára, hogy segítsen, akinek csak tud és örül, ha valaki megismeri az igazi énjét. Egy interjú, ami valóban Bódi Sylviről szól.


Hogy vagy?
Köszönöm szépen, jól érzem magam a bőrömben! Egy hetet töltök a barátaimmal a Balatonnál, ahol ráadásul a gyerekkoromban nem járhattam sokat. Felnőttként viszont imádom és a barátokkal lenni külön feltöltődés.
Rendben hagytad otthon a lakást?
Mániákusan rendszerető vagyok, úgyhogy igen! Akkor érzem jól magam, ha minden a helyén van és tisztaság van. Precíz vagyok, és inkább kések valahonnan, de a zuhanyzást sem hagynám ki semmiért. Ezek nélkül lefeküdni sem tudok a nap végén.
A médiából nem a precízségedről ismerhettünk meg.
Az emberek irigyek, és erről nem is olvasnának. Ha nincs megcsalás a címlapon, nem érdekes, mert az nem tereli el a figyelmet a bulvár olvasók saját életéről. A média által kialakult nem hiteles kép miatt azonban sok kellemes tapasztalatom van. Amikor beszélgetek valakivel, meglepődik és pozitív visszajelzést kapok. „Nem is gondoltam, hogy Te ilyen vagy!” Hiába adok egy jó interjút, ha az újságíró körítése negatív.
Miről olvasnánk, ha tényleg Rólad szólna egy interjú?
Jó lenne tudatni a világgal, hogy milyen vagyok. Fontos, hogy a családom, a barátok, akik régóta közel állnak hozzám, szeressenek. Akinek szeme van, meglátja bennem a valóságot. Vannak nálam megosztóbb emberek és mindig nem szerethet mindenki. De tudom, hogy személyesen bárkit meg tudnék győzni arról, hogy jó ember vagyok. Ugyanaz az egyszerű lány maradtam – a szó jó értelmében -, aki vidékről 14 évesen kezdte építeni a karrierjét, és a mai napig alázattal utazik a fővárosba.
A cicáid is hiányoznak, amikor elutazol – ezt nyilatkoztad.
Zsombor és Simba az élettársaim, 10-12 kilogrammos Maine Coonok. Sok szeretetet kapok Tőlük. Zsombor, mint egy usánka, a fejemnél alszik, Simba az oldalamnál. Így ébredek velük reggel.

Sylvi cicakkalAz állatok szeretete miatt lettél vegetáriánus?
13 éve nem eszem húst. Tejterméket és tojást is ritkán fogyasztok, de ha piskótában van, azt megeszem. Gyerekként sem kívántam a húst és az állatokat is sajnálom. Ráadásul a nagyiparban tenyésztett, hormonkezelt jószágokat nem is egészséges fogyasztani, sok betegség okozója a húsfogyasztás. Aktív vagyok, sokat sportolok, tele vagyok energiával, úgyhogy nem igaz, hogy a hús lenne a fő energiaforrás.
Mivel kapcsolódsz ki?
A wakeboard és a szörf, amit most sportolok. A legjobban kikapcsol, ha a teraszon a növényeim leveleit vizsgálgatom, egy önismereti könyvet olvasok vagy egy kiadós baráti beszélgetés.
Mi az álmod, amit el szeretnél érni?
Modell vagyok, ennek előnyeivel és hátrányaival. A munkámban a fotózások adják a legtöbb örömöt, amikor valaki más bőrébe bújhatok, és játszhatok. Szívesen szerepelnék például egy pszichotrillerben. Ami viszont igazán az álmom, hogy boldog és egészséges életet élhessek, legyen saját családom gyerekekkel. Szeretnék valamilyen emberközpontú célnak dolgozni, amiben ki tudnék teljesedni, például embereken segíteni és jobbá tenni az életüket, mint a jószolgálati nagykövet, Angelina Jolie. Ezt egyelőre kicsiben csinálom, a családban, barátoknak segítek, ha szükségük van rá, kapnak meglepetéseket, amiknek tudom, hogy örülnek.
A munkád elkezdted, részt vettél környezetvédelemről szóló kampányokban is.
Egy szervezet kért fel és természetesen jelen voltam a rendezvényeken! Van autóm, amit használok is, nem tagadom. De a telefonom feltöltése után a töltőt kihúzom a konnektorból, a villanyt lekapcsolom és nincs is nálam nagy díszkivilágítás. Tévét is ritkán nézek, nincs bekapcsolva, és a vizet is csak akkor folyatom fogmosás közben, amikor öblítek. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, újrahasznosított papírt használok és vásárláshoz viszek magammal zacskót, hogy ne kelljen venni. A környezettudatosságot már gyerekkorban tanítani kell.
Miről nem mondanál le semmi esetre sem?
A szabadságomról! Nagyon fontos a számomra. Önálló és független vagyok, nem szeretem a korlátozásokat. Ahogy Petőfi Sándor is írta: „Szabadság, szerelem! E kettő kell nekem. Szerelmemért föláldozom az életet, Szabadságért föláldozom szerelmemet.” Életem nagy részét szingliként éltem, ha volt is párom, nem költöztünk össze. A demokratikusság híve vagyok, hogy egy párkapcsolatban mindkét fél érvényesüljön. Ne korlátozzák egymást, ne legyen sértődés, ha valaki a barátaival szeretne lenni, és emiatt későn megy haza. Azért nem lennék valakivel, hogy ne legyek egyedül.
Van, amit nem értesz a férfiakban?
Elfogadom, hogy mások vagyunk. Meg kell tanulni, hogy mindkét nem másként viselkedik, és másként kezeli a problémákat. Mindenkinek ajánlom, hogy olvasson a témában könyveket, mert kevesebb lenne a veszekedés.
A szüleid jó példák számodra.
Amikor egy gyermek megszületik és kap egy bizonyos nevelést, az lesz számára a norma. Én felnőttként értékelem, hogy milyen jó családba születtem, a testvéremmel kivételes a kapcsolatunk a szüleinkkel. Őszinteség és bizalom: ezek voltak a nevelés alappillérei. Hagytak kibontakozni, hogy milyen ember leszek, de amikor kellett, a helyes útra tereltek, mint a cicamama a kölykeit. Nagy szerepük volt abban, hogy sikeres lettem. Anyukám a legjobb barátnőm a mai napig, ezért Katinak szólítom. Komoly beszélgetéseink vannak és együtt is bulizunk. Apukám sokat dolgozott, őt ezért tisztelem. Talpig becsületes ember, a családját támogatta minden megkeresett pénzével. Ugyanakkor laza és extrém: együtt wakeboardozunk, szörfözik, sportmotorozik és síel. Büszke vagyok rá. A szüleim elváltak, de más számára is példás, amilyen intelligenciával ezt kezelték. Ma már az új párjaikkal együtt buliznak és járnak kirándulni. Így bővült a család. Szeretnék én is ennyire jó szülő lenni, a gyereket következetesen nevelni, de meghagyni a kis egyéniségét.
Nálad ez be is jött.
Önállóságra neveltek, a jég hátán is megélek.

 

Interjú Béres Alexandrával


BAlexandraMagával ragadó kedvessége, amely nem csupán egy póz a médiának. Szakmai tudása kétségtelen, sokan köszönhetik neki egészségesebb életmódjukat. Alexandra élete kislánya, Panna születésével még boldogabb lett. Megtanult nemet mondani és igazán csak Pannának szeretne megfelelni.

Hogy érzed magad?
Nagyon jól! Ezek a legszebb évek! Panna másfél éves, csodálatos vele lenni. A nap nagy részét vele töltöm. Másként épül fel a napom, mint azelőtt, átszerveztem. Amikor dolgozom, anyukám vigyáz Pannára. Ő akkor ment nyugdíjba, amikor a kislányom született, így igazán sokat tud segíteni.  A nagymama nagyon sok szeretete ad, nem is hagynám, hogy idegen vigyázzon rá.
Maximalistának tűnsz. Van lusta oldalad?
Nincs. Van olyan, amit nehezen kezdek el, de tudom, hogy meg kell csinálni. Ilyen, amikor valamit meg kell írnom.
Szerinted milyennek látnak az emberek és Te milyennek szeretnéd, hogy lássanak?
Keménynek és energikusabbnak látnak, mint amilyen valójában vagyok. Nincs bennem olyan különleges plusz, amit még az emberhez képzelnek. Természetes vagyok a hétköznapokban, ezt a személyes találkozásokkor érzik is. Nem akarok mindig mindenkinek megfelelni.
Van, amit még szakmailag el szeretnél érni?
Edzőteremlánc szakmai igazgatója vagyok és emellett órákat is tartok, utazási iroda animációs programját vezetem, műsort vezetek a Paprika TV-n, rövidesen befejezem a Phd-m. Panna születése után megtanultam nemet mondani. Ez fontos, hogy letisztultabban tudjunk élni.
Kedvenceitek a boxer kutyusaitok.
Pannával nagyon jó a kapcsolatuk, szeretik egymást. A játék mellett arra is gondol, hogy egy-egy falatot hagyjon nekik a saját ebédjéből.
Mit teszel a környezetvédelemért?
Az újrahasznosítás híve vagyok. Ha vásárolni megyek, nem veszek zacskókat, hanem inkább mindig viszek magammal meglévőt. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot és a gyermek miatt jobban odafigyelek a vegyszerekre, hogy azok a környezetbarát kategóriában legyenek. Ilyen a mosószer is.
Mi segít a hétköznapokon harmóniában maradni?
Természetesen a sport! Kioltja a feszültséget, kellemesebb lesz az ember közérzete, úgy érezzük, hogy tettünk valamit. Ezért nem keressük külön, hogy vajon miben van hiányérzetünk, hanem a közérzetjavulás mellett elégedettebbek is leszünk.
Mi az, amit bárki megtehet az egészségéért pénztárcától függetlenül?
Tornacipője mindenkinek van. Akár lakótelepen lakik, akár zöldebb környezetben, sétálni és futni bárki lemehet. Az étkezéssel kapcsolatban nagyon sokat számít a nass kihagyása. Ezek helyett több magyar zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztani, sokkal egészségesebb így a táplálkozás. Elsőre drágábbnak tűnhet az ára, de ha valaki kiszámolja, mennyit költ csokira, cukrozott üdítőkre, kiderül, hogy az egészség mellett pénzben is megéri váltani.

 

 

 

 

 

logo

Az Állat és Barát törvényileg bejegyzett védjegy!
A védjegy, vagy az allatesbarat.hu oldal bármely képi vagy szöveges elemének a tulajdonos engedélye nélküli használata törvénybe ütközik.